Specialitāte | Pavārs |
---|---|
Iegūstamā izglītība | Vidējā profesionālā izglītība |
Mācību ilgums | 4 gadi |
Specialitātes apraksts | Vada ēdināšanas uzņēmumu ražošanas un apkalpošanas procesus, gatavo un noformē dažādus ēdienus, apkalpo viesus, sastāda ēdienkarti un aprēķina izmaksas. |
Programmas saturs | • Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums
• Viesmīlības pamati • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija • Viesu apkalpošanas organizācija • Pārtikas preču zinības • Kustību un runas kultūra u.c. |
Iepriekšējā izglītība | Pamatizglītība |
Darba iespējas | Strādāt kādā no viesmīlības nozares uzņēmumiem, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, piem. restorānos, picērijās, kafejnīcās u.c. |